Maten vår värsta fiende!!

DÖDSFIENDEN - MATEN


Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.


Krigskorrespondenten Johanne Hildebrandt fyllde 44 år och insåg att hon står mitt ute på ett slagfält.
Fienderna rökning, stress, mat och alkohol har smugit sig på, förgiftat och skadat hennes kropp och intagit hennes hjärna.
Nu är det hög tid att gå till motangrepp.

I artikelserien "Kriget mot mig själv" har hon kommit fram till många svenskars bästa vän - och största fiende: Maten.


Morfar dog av en hjärtattack när han plockade hjortron. Han hittades djupt inne i skogen och ingen vet hur länge han låg där ensam innan han dog.

Han var helt åderförkalkad. Jag kunde knappt tro att det var sant, morfar var inte överviktig och rörde alltid på sig.

Men många har dött av hjärt- och kärlsjukdomar i min släkt, på båda sidorna.

I det genetiska lotteriet har jag förmodligen dragit en nitlott.


Perioder med mycket stress, hög konsumtion av mikromat och 30 års rökande har inte heller direkt förbättrat hälsoläget.

För det är just dåliga gener i kombination med övervikt, rökning, stillasittande, högt blodtryck, stress och/eller dålig mat som gör att ådrorna slaggar igen och sliter ut hjärtat. För dem som blir sjuka är oddsen att överleva dåliga, nästan två tredjedelar dör.


Lyckligtvis promenerar jag varje dag och gillar att äta grönsaker och makrill, små dagliga vanor som företagssköterskan hävdar är skälet till mina relativt bra blodvärden. Dessutom har jag inga anlag till övervikt.

De senaste tjugo åren har en fetmaepidemi exploderat i Sverige.


Var tredje svensk är överviktig, en halv miljon lider av fetma.

Orsaken till detta skylls på gener, livsstil, miljöfaktorer och arv. Charlotte Erlanson-Albertsson professor i medicinsk och fysio-logisk kemi hävdar att orsaken beror på den koncentrerade, fiberlösa mat som produceras.

- Fett och socker är som en drog för kroppen, fullt jämförbart med alkohol eller nikotin, säger hon.

Fett är ångestdämpande och utlöser en kaskad av mättnadshormoner så att man blir slö och belåten, som ett nyammat barn.


OK så skriver alltså korrespondenten i Aftonbladet om att MATEN kanske är vår största fiende!!


Mat som vi idag äter, köper är ofta av ganska dålig kvalitet, (vad gäller näringsinnehåll framförallt).


Vi har idag inte TID (anser vi) till att köpa bra varor, vi har inte tid att tillaga maten då vi oftast heltidsjobbar osv osv.


Vi gör som Johanne ovan, knaprar lite grönsaker och eller en och annan fet fisk - yes nu sköter jag kroppen bra!! - men det räcker sällan!!


Grönsakerna är oftast fraktade över halva jordklotet, besprutade och därmed oftast totalt OVERKSAMMA i sin nyttighet.


Att vi sen också MÅSTE  få i oss tämligen stora mängder av OLIKA grönsaker för att uppnå en total nyttighets dos per dag gör att det är svårt. Vissa grönsaker ska kokas, andra inte och spenat som är nyttigt måste intas i så stora doser att vi bara inte anar hur mycket.


Fisken sen, en stor procent föds idag upp i "odlingar" mao stålnätsburar där fisken får animalisk föda, dvs mat som är avsett för landgående djur. Äter fisk i det fria annat än maritim föda?? Nej. Alltså är exvis laxen som är uppfödd inte speciellt nyttig och dessutom oftast fullsprutat med färgämne för att inte vara helt grå som den blir när den är uppfödd på animalisk föda.


Vad göra då??


Det finns tyvärr bara 2 vägar;


  1. köp ekologiskt, och fisk från havet. Dock kommer mängden av grönsaker/frukt som krävs bli VÄLDIGT dyrt för att få alla nödvändiga mineraler och vitaminer.

  1. Börja äta ett tillskott som är heltäckande och garanterat fritt från allt fusk och skadligheter. Dessutom med en garanti att om inte dina mätvärden (via en patenterad scanner) går upp inom 3 månader så får du pengarna tillbaka. I tillägg anser jag att alla behöver ett rent OMEGA 3 tillskott också, INTE på nermald fiskrens utan från sardiner och krill (små räkor som valar äter). Priset för detta ligger på ca 25 kr per dag.
















LifePak®


LifePak är ett omfattande näringsprogram för vuxna över 18 år som innehåller optimala kvantiteter av alla livsviktiga och allmänt välgörande näringsämnen för långsiktig hälsa och välmående.

LifePak inriktar sig på följande 7 viktiga områden:
1) Korrigerar näringsbrister
2) Innehåller balanserad näring för benstommen
3) Stärker immunförsvaret
4) Balanserar blodsockernivån
5) Stöder hjärtkärlfunktionen
6) Stöder cellgenerering och motverkar åldrande
7) Stärker och underhåller antioxidantskyddet


användning


Rekommenderad dos för vuxna - för optimal effekt ta två påsar dagligen: Ta innehållet i en (1) påse LifePak med 240 ml vätska tillsammans med morgon- och kvällsmål. Varje påse innehåller fyra (4) tabletter med vitamin-, mineral- och fytonäring.

VARNING: Denna produkt innehåller vitamin A. Använd inte produkten om du är gravid, eller sannolikt kommer att bli gravid, utan föreskrift från läkare eller mödravårdscentral. Diabetiker, personer med låg blodsockerhalt och personer med konstaterade sjukdomsbesvär bör rådgöra med läkare innan de börjar använda kosttillskott. Använd inte produkten om plastfilmen är skadad eller saknas, eller om förpackningen är bruten. Förvaras torrt och svalt. Detta kosttillskott är inte avsett för barn.

Pharmanex standard Kombinationen av högkvalitativa ingredienser, kvalificerade producenter, certifierad oberoende laboratorieverifikation och en kontinuerlig satsning på att ta fram produkter av högsta kvalitet försäkrar våra representanter och konsumenter om bästa möjliga produkter i branschen. LifePak innehåller garanterat inget salt, socker, vete, mjölkprodukter, artificiella konserveringsmedel, färg- eller smakämnen. Vitaminer och mineraler i Pharmanex produkter uppfyller kraven och riktlinjerna enligt United States Pharmacopoeia (USP) och/eller Food Chemicals Codex (FCC) där det är tillämpbart. Alla ingredienser är renhetstestade och garanterat fria från bl.a. salmonella, E coli och andra former av kolibakterier, stafylococcus aureus, jäst, mögel och rester av bekämpningsmedel. Våra tillverkare genomgår en detaljerad urvals- och utvärderingsprocess för att garantera att de verkar i enlighet med Good Manufacturing Practice (GMP) enligt Food and Drug Administrations (FDA) riktlinjer. Innehåller inte vete, mjölkprodukter eller tillsatser av salt eller socker. Inga konserveringsmedel, artificiella färg- eller smakämnen. Denna produkt innehåller inga genmodifierade organismer (GMO).


fördelar


Erbjuder en omfattande näringsmässig grund som du kan använda för att bygga ditt personliga näringsbehov på.

  • Speciellt framtaget med en mängd antioxidanter med bl.a. C- och E-vitamin för att stödja kroppens eget antioxidantförsvar
  • Biotillgängliga multivitaminer, inklusive balanserade B-vitaminer och E-vitamin
  • LifePak innehåller en livsviktig mineralsammansättning inklusive selen, zink, koppar och mangan
  • Fytonäringsämnen från antioxidanter i form av karotenoider (betakaroten, lutein och lykopen) och flavonoider (catechiner i grönt te, bioflavonoiderna druvkärneextrakt och quercetin)
  • Innehåller omfattande näringsämnen för skelettet, inklusive mineraler såsom kalcium, magnesium, D- och K-vitamin
  • Komplett sammansättning av spårämnen; kalcium, magnesium och järn


  

  

  

ingredienser


Näringsämnen som riktar sig mot åldrandeprocessen:

  • Inkluderar Pharmanex patenterade extrakt av grönt te (Tegreen 97) med catechiner
  • Alfaliponsyra, viktig åldershämmande näring
  • Inkluderar lykopen, ett fettlöslig karotenoid med kraftulla antioxidant- och DNA-skyddande effekter.
  • Druvkärneextrakt med antocyaninsammansättningar som är viktiga antioxidanter
  • Förbättrad B-vitaminformel för ökad energiproduktion
  • Större mängd av spårämnena selen och mangan
  • Innehåller numera kisel, ett spårämne som stöder en frisk benstomme
  • Tillsats av cholin och inositol som finns naturligt i kroppen och hjälper till vid bildandet av viktiga sammansättningar





Läs mer på [email protected]


Janne


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0