Nuskin´s CEO uttalar sig om framtiden (engelskt tal)


Hudkrämer fulla med kemikalier - läs nedan

 

Hudkrämer fulla av kemikalier

Konsumenttidningen Råd & Rön har i sitt nya nummer testat 24 olika hudlotioner. Resultaten är i flera fall skrämmande, med hormonstörande och allergiframkallande ämnen.

ENDAST I DAG:

•·             Läs hela testet här

Nyhetsmorgon söndag gästas av journalisten Cristina Farm från Råd & Rön, som ligger bakom det stora testet av hudlotioner. Sammanlagt testades 24 olika produkter, alla köpta på stora butikskedjor i Sverige.


Foto: Karin Grip/Scanpix

H&M:s populära Hello kitty body lotion, i rosafärgad flaska och med jordgubbsdoft, var en av produkterna som testades. Den innehåller metylparaben och propylparaben , som båda finns upptagna på EU:s lista över misstänkt hormonstörande ämnen i kosmetik.

H&M meddelar att Hello kitty inte marknadsförs till barn, sitt utseende till trots.

Nyhetsmorgon söndags tittare kan i dag, söndag 22 mars, ta del av hela testet på Råd & Röns hemsida. Numret av tidningen som innehåller testet kommer ut fredag den 27 mars.

Endast i dag: Läs hela testet här!


Jag låter bli att säga vad var ... ... ..!!


För att börja använda rena produkter  gå in på


http://janne.mynuskin.com/


Pharmanex live at KNXV TV


Pharmanex Scannern i god morgon Arizona


Världens bästa mat!!

Ja så hittade jag detta i Aftonbladets nättidning idag:

Aftonbladet.se ansvarar inte för det som står i bloggarna.


Nya listan till ett längre liv

Här är den - topplistan över maten som ger dig ett längre och friskare liv!


Det är den ledande näringsforskaren Gary Williamson, professor i funktionell mat vid Leeds university, som listat maten som "är essentiell för din livslängd".


De 20 utvalda livsmedlen är fullproppade med polyfenoler, antioxidanter som saktar ner åldrandet och skyddar mot genetiska risksjukdomar som cancer och hjärtbesvär. Och till vår stora glädje har kaffe och mörk choklad lyckats ta sig in på listan över livsnödvändiga nyttigheter!


1.
Äpplen

2. Björnbär

3. Svart te

4. Blåbär

5. Broccoli

6. Fullkornsflingor

7. Körsbär

8. Körsbärstomater

9. Kaffe

10. Tranbär

11. Mörk choklad

12. Grönt te

13. Apelsiner

14. Persikor

15. Plommon

16. Hallon

17. Röda vindruvor

18. Rödlök

19. Spenat

20. Jordgubbar


HÄRLIGT, det är dock så roligt att se olika skribenter som säger typ som ovan, mer eller mindre löften om skydd mot diverse svåra sjukdomar. MEN som jag sagt TIDIGARE - få om någon kan lova något - men visst är det bra med grönt te, frukter och grönsaker av alla de slag - men vilken kvalitet håller de? Hur mycket av varje måste jag få i mig varje dag?

Vilka innehåller vad? Vet ni om att av spenat måste man få i sig flera hg för att uppnå bara dess nyttighet!!

Vissa grönsaker blir "nyttigare" vid uppvärmning!! Vet ni hur länge de ska värmas, eller hur varmt??

Hur besprutade är grönsakerna/frukterna??

Vårt Lifepak, är dock en GARANTI för att få sig rätt mix och mängd av nödvändiga "nyttigheter" och dessutom kan man via mig/oss följa upp utvecklingen - till ett pris som långt understiger frukt/grönsaks utgifterna.

Vi mäter människans karotenoidvärde, och har man ett lågt eller högt sådant värde så påvisar det att man antingen får för lite eller lagom med "nyttighet" via sin kost.

Vill ni prova?? Hör av er,    [email protected], eller 08-41060021

JanC

Smartare av Omega3

Ny studie bekräftar gammal klyscha

Vi har fått höra klyschan sedan barnsben.

Nu har svenska forskare beviset.


Fisk gör oss smartare.


Göteborg. Pojkar som åt fisk en gång i veckan fick sex procent bättre resultat på intelligenstester vid mönstringen. De som åt fisk dubbelt så ofta hade tolv procent bättre testresultat.
 

Det visar en ny studie gjord på närmare 4 000 tonårspojkar som presenteras i den vetenskapliga tidskriften Acta Paediatrica.


- Hur vi än vänder och vrider på resultatet så står de här klara sambanden fast, säger professor Kjell Torén till Göteborgs-Posten.


Flera tidiga studier har visat att fisk har en positiv påverkan på nervsystemet på både barn och vuxna. Detta är första studien som undersökt effekten på tonåringar.


Ät flera gånger i veckan

Mats Johnson, överläkare vid Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus, har iakttagit liknande effekter hos barn med adhd och läs- och skrivsvårigheter.

•-        Fettsyrorna i fisk anses förbättra överföringen av signalsubstans i hjärnan, vilket gör det lättare att koncentrera sig.


För den som inte vill svälja kapslar är ett regelbundet intag av fet fisk som lax, sill och makrill ett smart alternativ.


- Det kan troligen ge ett liknande resultat. Men då får man nog äta flera gånger i veckan.

Även i England


En brittisk studie som presenterades i oktober i fjol styrker också sambandet mellan fisk och intelligens. Tusentalet elever i engelska Durham fick en daglig kapsel fiskolja, laddad med fettsyrorna omega 3 och 6, under ett läsår.

Resultatet: barnen som matats med fisktillskott hade fått betydligt vassare betyg än sina skolkamrater.


(TT-Aftonbladet)


Bästa och renaste Omega3 produkten   Pharmanex Marin Omega 

läs mer via länken

JanC

Finns det tillsatser i ekologisk mat?

De konsumenter som väljer att lägga ekologiska matvaror i kundvagnen istället för konventionellt framställda kan ha skiftande motiv. För en del är miljön viktigast. Andra gör det av omsorg om djuren. En stor kundgrupp sätter den egna hälsan i första rummet och gör bedömningen att ekovarorna då är ett bättre val.

I praktiken är det förmodligen en kombination av dessa faktorer som gör att en ökande andel konsumenter satsar sina pengar på ekomärkta, och ofta dyrare, produkter. Många som köper ekologiskt utgår dessutom från att dessa livsmedel ska sakna de många tillsatser som under senare tid har hamnat i centrum för den kritiska matdebatten.

Så hur är det då med den saken?

Inom EU - och därmed även i Sverige -finns 316 godkända livsmedelstillsatser. Av dessa får cirka en tiondel användas i de ekologiska matvaror som bär Kravmärket. Färgämnen, sötningsmedel och alla så kallade smakförstärkare med E-nummer hör till de många tillsatser som är bannlysta från Kravprodukterna.

Tillåtna är:

•Fyra konserveringsmedel .

•Nio antioxidationsmedel , det vill säga ämnen som liksom konserveringsmedlen bidrar till att förlänga hållbarheten hos ett livsmedel.

•Tre förpackningsgaser , som också de syftar till att göra så att varan håller längre.

•Sju emulgerings- , förtjocknings- och stabiliseringsmedel , som alla används för att på olika sätt påverka matvarans konsistens.

•Fem syror , baser och salter , som nyttjas för att ge sälta eller för att påverka livsmedlets ph-värde.

•Fyra övriga tillsatser , som fungerar som förtjockningsmedel, surhetsreglerande medel och klumpförebyggande medel respektive jäsmedel.

Bakom Kravmärket, som skapades redan 1985, står en ekonomisk förening med 28 medlemsorganisationer, alltifrån Djurens rätt och Biodynamiska Produkter till Ica och Scandic Hotels. Parallellt med detta märke finns numera även EU:s ekologiska märkning, som är mindre känt av svenska konsumenter men på många punkter överensstämmer med Kravs.

När det gäller tillsatser skiljer sig de båda märkningarna i synen på nitrit och nitrat, som är de mest ifrågasatta konserveringsmedlen eftersom de i höga doser misstänks kunna orsaka cancer. De används i skinkor och andra chark-varor för att öka hållbarheten och få dem att förbli vackert rosa. I Kravprodukter är de totalförbjudna, medan de ännu kan tillsättas i EU:s ekologiska livsmedel, om än i lägre halter än i konventionella produkter. Inom några år kommer de dock att vara borta även ur de EU-ekologiska livsmedlen.

Ekovarorna - såväl Kravs som EU:s - innehåller alltså klart färre tillsatser än det oekologiska butikssortimentet. Men helt tillsatsfria är de inte. Dessutom får de innehålla:

•Aromämnen, som tillsätts som smaksättning när råvarorna inte räcker till; dock bara om dessa ämnen kan betecknas som naturliga, vilket är ett töjbart begrepp.

•Jästextrakt, som används i samma syfte som den ifrågasatta smakförstärkaren mononatriumglutamat (E621) men har svagare effekt på grund av lägre halt av glutaminsyra.

•Industriellt processade ingre-dienser som modifierad majsstärkelse.

Så den som av något skäl även vill undvika dessa livsmedelskomponenter kan alltså inte förlita sig på den ekologiska märkningen utan måste studera innehållsförteckningen.


Vem kan man lita på?? [email protected]


Många cancerfall kan förebyggas - se artikeln från Svenska Dagbladet

Många cancerfall kan förebyggas


Vart tredje fall av de tolv största cancersjukdomarna i västvärlden kan förebyggas genom en mer hälsosam livsstil, enligt en ny rapport från Världscancerforskningsfonden (WCRF).

Bland åtgärderna märks allt från sänkta majssubventioner till fler trottoarer och trädgårdsodling i villakvarteren, skriver Svenska Dagbladet.


- Vi uppfattar ofta cancer som något dystert, hopplöst och förutbestämt som det inte går att göra något åt. Men det här är en positiv rapport, vi vet vad som behöver göras och det finns enorma vinster att hämta både för samhället och på det individuella planet, sade WCRF-panelens ordförande, professor Michael Marmot när rapporten släpptes.


Några av de viktigaste åtgärderna för att minska antalet cancerfall enligt WCRF är att människor slutar röka, äter färsk mat med mycket frukt och grönt samt att de vardagsmotionerar och håller kroppsvikten i nedre delen av det normala spannet.


Baserat på data från fyra länder bedöms tolv av de största cancersjukdomarna kunna minskas med en tredjedel om människor lever hälsosamt. Störst är effekten på cancer i mun, svalg och strupe liksom livmodercancer. Därefter följer bröstcancer samt cancer i magen och tjock- och ändtarmen, skriver SvD.

Alltså innebär detta att man måste äta MYCKET frukt och grönt och ÄNDÅ inte VETA om det ger någon effekt?? Får man i sig rätt typ av frukt, är den besprutad (oftast) osv osv.

DÅ är Lifepak ofta det enda rätta!!

www.janne.mypharmanex.com

Ha en bra dag, Janne


RSS 2.0